Praktijk_Logo
Praktijk_Logo

NIEUWS

 

DE GRIEPPRIK

Ieder jaar in de periode oktober / december krijgen veel mensen een vaccinatie tegen de griep [ de griepprik ]. De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van een griepinfectie. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer u 60 jaar en ouder bent, maar ook bijvoorbeeld een hartkwaal of longaandoening hebt. Een griepprik is niet verplicht. U vindt hier extra informatie over de griepprik.

Wilt u een griepvaccinatie maar heeft u geen medische indicatie, dan kunt u tegen betaling ( ongeveer 30 euro bij de apotheek voor de vaccinatie en ongeveer 10 euro bij de huisarts ) deze laten zetten. In 2021 is er schaarste vanwege de toegenomen vraag naar de griepprik.

DE PNEUMOKOKKENVACCINATIE

In 2021 krijgen alle 69 tot en met 73 jarigen een uitnodiging voor pneumokokkenvaccinatie.


Op maandag 22 november 2021 starten wij om 15:00 met de griepvaccinatie voor de eerste selectiegroep. U wordt hiervoor uitgenodigd via een brief. 

Op dinsdag 23 november 2021 van 14:00 - 18:00 vaccineren wij de patienten die zowel voor de influenza als voor de penumokokkenvaccinatie in aanmerking komen. Ook hiervoor wordt u via een brief uitgenodigd.

Op donderdag 25 november 2021 van 14:00 - 18:00 worden de griepvaccinaties uitgedeeld, waarbij in eerste serie de achternamen met de beginletter A t/m O worden opgeroepen. In tweede instantie volgt dan de oproep voor de achternamen die beginnen met de letters P t/m Z.

Belangrijke informatie :
  • Wij vragen u bij de vaccinatie de 1,5 meter afstand te bewaren en te bewaken.
  • Bij klachten van verkoudheid, loopneus, keelpijn, hoesten en koorts dient u thuis te blijven. Bel dan met de praktijkassistent voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Draag een mondkapje.
  • Neem de uitnodigingsbrief mee naar de vaccinatie.


  • .