Praktijk_Logo
Praktijk_Logo

LINKS

 

GEZONDHEIDSTESTEN

Weeg ik teveel ? Wanneer ben ik uitgerekend ? Hoe lang ga ik worden ? Dit zijn vragen die hier beantwoord kunnen worden, wanneer u op de betreffende buttons klikt. Wanneer u de gevraagde informatie invult, dan krijgt u meteen de uitkomst te zien.

 

Body Mass Index Calculator

De Body Mass Index [ BMI ], ook wel Quetelet Index genoemd, is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht. Het gaat er bij de BMI dus niet om wat cosmetisch gezien het mooiste is. De BMI vertoont een relatie met de hoeveelheid lichaamsvet, maar de BMI-waarden geven niet het percentage lichaamsvet aan.

 

 

Hoe lang wordt ons kind

Afgezien van ziektes of ongelukken wordt de uiteindelijke lengte van een kind voornamelijk bepaald door de lengte van beide ouders.

 

 

Ben ik somber?

Doe de zelftest en verbeter uw stemming in acht lessen van 30 minuten.

 

 

Uitgerekende datum van bevallen

Voor het uitrekenen van de bevallingsdatum gaat u uit van de eerste dag van uw laatste menstruatie. Precies 40 weken later bent u uitgerekend. Bedenk echter wel dat het altijd een gok zal zijn wanneer de bevruchting precies heeft plaatsgevonden en dat slechts 4,5 procent van de vrouwen precies op de uitgerekende datum bevalt. Reken er meer op dat u waarschijnlijk twee weken voor of na deze datum uiteindelijk zal gaan bevallen.