Praktijk_Logo
Praktijk_Logo

DE PRAKTIJK

 

UITSLAGEN

Wanneer uw huisarts bloedonderzoek of weefselonderzoek heeft aangevraagd, kunt u hier vinden hoe lang het duurt voordat de uitslagen bekend zijn. Is geen bericht goed bericht? Nee, bedenk dat een uitslag van een onderzoek zoek kan raken. Als deze niet op de praktijk aankomt, is uw huisarts ook niet op de hoogte van de uitslag. Daarom vragen wij u om zelf contact op te nemen met de praktijk voor de uitslagen. Telefoon 020-6730821.

Bloedonderzoek
Wanneer u 's ochtends voor 11:00 uur bloed heeft laten prikken in het laboratorium, zijn de uitslagen na twee tot drie dagen bekend. Sommige onderzoeken vinden echter plaats in een gespecialiseerd laboratorium en dan duurt het afhankelijk van het aangevraagde onderzoek enkele dagen tot weken.

Kweekuitslagen
Als uw huisarts de urine of ontlasting laat kweken is de uitslag hiervan één week later bekend.

Weefselonderzoek
Wanneer uw huisarts weefsel heeft opgestuurd naar het laboratorium, is de uitslag hiervan vaak binnen twee weken bekend. Ook hier wordt soms een gespecialiseerd laboratorium ingeschakeld en dan duurt de uitslag vaak langer.

Uitstrijkjes
Wanneer u een uitstrijkje heeft laten maken is de uitslag hiervan bekend na drie weken.

Röntgenonderzoek
Wanneer er een röntgenfoto of echo is gemaakt in het ziekenhuis, is de uitslag hiervan vaak één dag later al bekend.

Onderzoek van specialisten
Als uw specialist een onderzoek laat doen, krijgt de specialist ook de uitslag hiervan. Deze wordt niet naar de huisarts gestuurd. Een brief van de specialist aan de huisarts duurt vaak vier tot zes weken. Het bezoek aan de specialist moet dan wel zijn afgerond. Wanneer u eerder informatie wenst, kunt u het beste met de assistente van de specialist contact opnemen.