Schinkelkade 18, 1075 VG Amsterdam
020-6730821 bij spoed toets 1
Huisartsenpost 020-0030600
De praktijk is gevestigd op de begane grond in een gelijkvloers pand.
Op werkdagen is de praktijk geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Voor spreekuren dient u tevoren een afspraak te maken. Na 16.00 uur worden er geen reguliere afspraken meer gemaakt. Voor spoedgevallen zijn de huisartsen iedere werkdag bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur.
In principe is de praktijk het gehele jaar door geopend. Wij streven ernaar dagelijks met minimaal 2 huisartsen aanwezig te zijn. Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat de praktijk gesloten is. Voor spoedgevallen wordt de praktijk dan waargenomen door de doktersdienst. Wanneer u dan naar de praktijk belt wordt u automatisch doorverbonden met de doktersdienst.
Sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het niet meer mogelijk om e-mail uitwisseling via een onbeveiligd e-mailaccount te laten verlopen.
De e-consult vragen dienen via ‘UwZorgOnline’ gesteld te worden. Door hier te klikken kunt u zich registreren hiervoor.
Recepten algemeen De recepten die voorgeschreven worden door één van de huisartsen tijdens het spreekuur kunt u vaak diezelfde dag nog afhalen bij de apotheek.
Wanneer er door een specialist wijzigingen in uw medicatie zijn aangebracht, verzoeken wij u dit aan de praktijkassistent kenbaar te maken.
Indien u een herhaalrecept nodig heeft dan kunt u gebruik maken van de receptenlijn.
Receptenlijn Wanneer u de praktijk belt, hoort u een keuzemenu. Wanneer u kiest voor optie 2 wordt u doorgeschakeld met onze receptenlijn. Deze is uitsluitend bedoeld voor herhaalrecepten, welke u 24 uur per dag kunt aanvragen. Andere verzoeken worden via deze receptenlijn niet in behandeling genomen. De apotheek laat u weten wanneer deze herhaalrecepten voor u klaarliggen.
We verzoeken u om duidelijk in te spreken 1. uw naam, 2. uw geboortedatum, 3. de apotheek van uw keuze, 4. het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent, 5. naam medicijn, inclusief dosering en gewenste aantal.
U kunt natuurlijk ook uw herhaalrecepten bij de praktijkassistent aanvragen. Neemt u uw lege verpakking mee, dat maakt het herhalen van uw recept gemakkelijker.
Bij de praktijkassistent kunt u terecht voor administratieve zaken en medisch advies over veel voorkomende aandoeningen zoals bijvoorbeeld diarree, hoesten, griep of koorts.
Voor zaken als het verbinden van wonden, het uitspuiten van oren, controle van de bloeddruk of uw bloedsuiker, Hb meten, het maken van een uitstrijkje kunt u op afspraak bij één van de praktijkassistenten terecht.
Onze praktijkassistenten zijn voor hun taak geschoold en hebben net zoals de huisartsen geheimhoudingsplicht.
De praktijkondersteuner somatiek (POH-S) begeleidt patiënten met chronische aandoeningen zoals:
De praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) begeleidt patiënten met psychische klachten. U kunt denken aan depressie, angststoornissen, relatieproblemen, burn-out. Indien het nodig is verwijst zij naar een psycholoog of psychotherapeut.
Wanneer uw huisarts bloedonderzoek of weefselonderzoek heeft aangevraagd, kunt u hier vinden hoelang het duurt voordat de uitslagen bekend zijn. Is geen bericht goed bericht? Nee, bedenk dat een uitslag zoek kan raken. Als deze niet op de praktijk aankomt, is uw huisarts ook niet op de hoogte van de uitslag. Daarom vragen wij u om altijd zelf contact op te nemen met de praktijk voor de uitslagen.
Bloedonderzoek
Wanneer u bloed heeft laten prikken in het laboratorium, zijn de uitslagen na twee tot drie dagen bekend. Sommige onderzoeken vinden echter plaats in een gespecialiseerd laboratorium en dan duurt het afhankelijk van het aangevraagde onderzoek enkele dagen tot weken.
Röntgenonderzoek
Wanneer er een röntgenfoto of echo is gemaakt in het ziekenhuis, is de uitslag hiervan vaak één dag later al bekend.
Weefselonderzoek
Wanneer uw huisarts weefsel heeft opgestuurd naar het laboratorium, is de uitslag hiervan vaak binnen twee weken bekend. Ook hier wordt soms een gespecialiseerd laboratorium ingeschakeld en dan duurt de uitslag vaak langer.
Kweekuitslagen
Als uw huisarts de urine of ontlasting laat kweken is de uitslag hiervan één week later bekend.
Uitstrijkjes
Wanneer u een uitstrijkje heeft laten maken is de uitslag hiervan bekend na drie weken.
Onderzoek van specialisten
Als uw specialist een onderzoek laat doen, dan krijgt de specialist ook de uitslag hiervan. Deze wordt niet naar de huisarts gestuurd. Een brief van de specialist aan de huisarts duurt vaak vier tot zes weken. Het bezoek aan de specialist moet dan wel zijn afgerond. Wanneer u eerder informatie wenst, kunt u het beste met de assistent van de specialist contact opnemen.
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.